Avancerad fräsning

I vår flexibla maskinpark, med både 3- och 5-axliga fleroperationsmaskiner och bäddfräsar, kan vi producera allt från prototyper till mellanstora serier med automation. Från små, avancerade detaljer som kräver hög skärdata och simultanbearbetning till större detaljer upp till 4000 x 1200 x 2000 millimeter.

Ytbehandling

Vi har ett brett och väl inarbetat samarbete med många olika underleverantörer inom olika typer av ytbehandling, till exempel lackering, anodisering, svartoxidering, fosfatering och elektropolering. Vi har en bred artikelflora och känner till – och löser – det mesta!

Svetsning

ÖBAKO AB är en legotillverkare som arbetar enligt en Europeisk järnvägsstandard (DIN EN15085-2) som omfattar rälsburna fordon, vilket förutsätter att man arbetar enligt DIN 9002 och EN 3834. EN 15085 är en standard för att säkerställa kvalitén på svetsade konstruktioner som utföres på rälsburna fordon. Tidigare motsvarande standard DIN6700 kom att ersättas av EN 15085… Fortsätt läsa Svetsning

Rör- och profilbockning

Bockning sker i CNC-styrda maskiner i olika storlek. Vi har idag ett mycket stort antal verktyg för olika profiler och rör i varierande dimensioner. Vi tar snabbt fram nya verktyg vid behov för att möta kundens specifika krav och önskemål. Kapaciteten är god genom våra 3 st styrda maskiner varav 2 st med friradiebockning. Ladda… Fortsätt läsa Rör- och profilbockning

Svarvning

Med horisontella NC-svarvar i olika utföranden och manuella supportsvarvar erbjuder vi både svarvning av precisionskomponenter i enstycks-, låga och mellanstora serier samt specialuppdrag och reparationer av riktigt stora detaljer.