Dokumentation och spårbarhet

Med kunder inom bland annat flygindustri och Life Science är vi vana att hantera olika krav på dokumentation och spårbarhet. Så oavsett hur era behov ser ut har vi processer som säkrar dessa viktiga frågor.

Mätprotokoll

Vi levererar mätprotokoll över mått och toleranser enligt ritningar i pappersform eller digitalt, för de kunder som önskar det.

Pressning av plåt

I våra pressar kan vi både provköra verktyg för att verifiera funktion och kvalitet och dessutom producera detaljer till våra kunder.

Utrustning och maskiner tillbaka i välfungerande skick

Vi utför både akut och planerat underhåll samt reparation, omkonstruktion, ombyggnation och service av utrustning och maskiner. Vår stora erfarenhet och flexibilitet betyder snabb hantering och därmed korta stillestånd.

Renovering eller reparation av klipp- och formverktyg

Vid en renovering tar vi tar hand om dina verktyg och gör en ordentlig genomgång. Vi genomför rengöring, byte av slitagedelar, skärpslipning och utbyte av klipp- och formstål. Behövs en reparation lägger vi stor vikt vid att vara snabba med att hitta en lösning, från konstruktion och tillverkning till återsändning. En reparation är ofta akut… Fortsätt läsa Renovering eller reparation av klipp- och formverktyg

Montering av verktyg och fixturer

Vi monterar både nytillverkade och ombyggda eller reparerade klipp- och plåtformningsverktyg och fixturer, antingen i våra lokaler eller på plats hos kund.

Svetsade konstruktioner

Vi tillverkar bland annat specialvagnar, ställ, lyftok och produktionsutrustning och löser också helheten, med förbearbetning, svetsning, eventuell värmebehandling samt efterbearbetning och ytbehandling.

Specialverktyg

Vi är vana att ta oss an komplexa och varierande utmaningar och hitta lösningar på problem som andra mest skulle tycka vara besvärliga. Vi levererar till exempel unika specialverktyg som våra kunder behöver för specifika moment eller uppdrag.

Detaljer med fin ytjämnhet och snäva toleranser

Vi har kompetens och utrustning för att möta högt ställda krav på detaljer. Vi utför plan- och rundslipning, polering och erbjuder en mängd tjänster inom beläggning och ytbehandling.

Precisionskomponenter

Precisionskomponenter och maskinelement tillverkas både som prototyper samt i små och mellanstora serier. Bred materialkännedom om till exempel konstruktionsplaster, verktygsstål, aluminium, rostfritt, titan och inconel garanterar hög kvalitet och produkter som lever upp till tuffa krav och toleranser.